Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел разкритикува Европейския съюз заради забавянето в изпълнението на проекти и изплащането на помощи за страните от Западните Балкани, пише скопският вестник "Вечер", като цитира изказване на Меркел по време на срещата с македонския премиер колега Зоран Заев. "Хората не ги интересува третото проучване за осъществимост на проекта, а както и по времето на германското обединение, кога ще бъде изграден първият километър магистрала", заявила Меркел.

Гръцкият "Прото тема" цитира Заев, който е заявил по време на срещата си с Меркел, че изграждането на доверие между Атина и Скопие в спора за името на Македония е най-трудната му фаза, но в преговорите има "положителен импулс".

Британската Национална служба за здравеопазване е допуснала милиони грешки и обърквания, които са довели до смъртта на около 22 хиляди души за една година. Това изтъква "Индипендънт", който цитира доклад, поискан от правителството в Лондон. Сред грешките влизат неуспешното наблюдение на пациенти, ползващи тежки медикаменти, слаба комуникация между личните лекари и болниците и изписване на грешно лечение или хапчета на болните.

Американският Пентагон не вижда заплаха в руски многофункционални изтребители от пето поколение Су-57, които Москва изпрати в Сирия, изтъква руското издание РБК. Москва направи "крайно ефектен жест", но е "изключително рисковано в Сирия да се намира толкова уникална и свръхсекретна машина", коментира от своя страна "Взгляд".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44