Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици започнаха дарителска кампания под мотото "Добротата е един размер, който става за всички"

Учениците от шуменската езикова гимназия "Никола Вапцаров" започнаха дарителска кампания под мотото "Добротата е един размер, който става за всички!". Целта на инициативата е да подпомогне деца-жертви на насилие.

Добротата няма нужда от филтри. Това споделиха Бети, Арина и Рали, ученици от езиковата гимназия в Шумен, които съвместно със своите учители организират различни инициативи за превенция на насилието под всякакви форми:

Така правим светът по-добър. Така се обединяваме. Не е нужно да изолираме абсолютно никого и е по готино да сме добри и да правим добро, отколкото да нараняваме някого.

Тези деца реално се нуждаят от внимание. Много е важно, че чрез тази кампания всички в училище се обединяваме и просто така всеки обръща внимание на проблема и той вече не е чак толкова голям - споделят момичетата.

Затова, всеки който има добре запазени дрехи, обувки, играчки или книги, които вече няма да използва, може да ги дари за децата и семействата от зона "Закрила" в Шумен. Даренията се предават в езиковата гимназия. Срока на кампанията е до края на месец февруари.

В последния ден на февруари във фоайето на гимназията ще се проведе благотворителен базар. Със събраните средства ще бъдат осигурени материали за дейността на различни ателиета с деца, претърпели насилие. Ще бъде отбелязан и Световният ден за борба с тормоза в училище известен като "Ден на розовата фланелка".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44