Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов и Волен Сидеров: Управляващата коалиция е стабилна

Цветан Цветанов и Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС

Управляващата коалиция е стабилна, заявиха председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и лидерът на "Атака" Волен Сидеров след проведена едночасова среща в кабинета на Обединените патриоти в Народното събрание. 

Пръв от срещата излезе председателят на НФСБ Валери Симеонов, който, по думите му, се почувствал объркан.

Цветан Цветанов и Волен Сидеров не видяха проблем и заявиха, че подобни разговори и срещи трябва да са по-чести:

Вчера се видях с Волен на прекрасното мероприятие, което беше завръщането на Вежди Рашидов. Разбрахме се в днешния ден да може действително да изпием по едно кафе. Валери Симеонов дойде, съвпадна идването на Валери Симеонов и с това, което бяхме договорили с Волен Сидеров. Всичко е наред. Аз не съм обидил никого.

Ние сме длъжни да се срещаме. Ние имаме коалиционни отношения, трябва да се срещаме даже по-често. Така че това беше една работна среща, обективна, нищо повече – каза Волен Сидеров от Обединените патриоти.

По-рано депутатът от ГЕРБ Делян Добрев допусна, че може "Атака" хипотетично да бъде сменена с партия "Воля" в управляващата коалиция. Добрев каза това по повод нападките на Волен Сидеров срещу Цветан Цветанов и двамата вицепремиери Валери Симеонов и Красимир Каракачнов.

"Това, което чуваме, звучи като напрежение вътре в Патриотичния фронт, а не между Обединени патриоти и ГЕРБ”, каза Добрев в телевизионно интервю.

С "Воля“ не са водени разговори за включване в управляващата коалиция, обяви пред "Хоризонт" заместник-председателят на ПГ на "Воля" Кръстина Таскова:

Ние от ВОЛЯ не сме ничий заместител. Факт е, че сме все по-желан партньор от всички групи, тъй като всички виждат, че ние сме честни, почтени граждани. Не знам каква е целта, дали e изтървана дума или ни праща някакво послание, но за нас политиката не е математическа хипотеза, но подобно изказване пък от негова страна показва, че "Обединени патриоти" не са стабилен партньор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44