Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Вълчев: Не е желателно закриване на училища в бъдеще

Красимир Вълчев
Снимка: БГНЕС

Финансирането на образователната системата, кадровото й обезпечаване, както и темата за закриване на малките училища бяха сред основните теми, които министърът на образованието и науката Красимир Вълчев обсъди на работна среща в Търговище с директори на учебни заведения, както и с представители на синдикални организации в сектора на образованието. На срещата министър Вълчев заяви:

Ние смятаме, че мрежата е достигнала предела си на оптимизация в почти всички региони и по-нататъшното закриване на училища не е желателно. Естествената склонност на младите хора е да ходят да живеят в по-големите градове и населени места. Това пък поставя пред предизвикателството системата да обезпечи с учители всички точки. Затова ние диференцирахме и финансирането, като предоставяме повече средства на училищата, детските градини, общините, които са по-малки и по-отдалечени, така че в дългосрочен план да мотивираме повече млади хора да преподават в тях

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44