Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен учредиха филиал на Асоциацията за приятелство "България-Куба"

Снимка: Община Плевен

В Плевен учредиха  филиал на Асоциацията за приятелство "България-Куба". Целта е активно да се развият отношенията между двете страни.

Групата за приятелство беше учредена в присъствието на посланика на Куба у нас Педро-Пабло Сан Хорхе Родригес. Дипломатът каза, че в момента икономическите отношения между България и Куба могат да се определят като," доста скромни". Усилията са насочени да се предлага непрекъснато информация между двете страни в тази посока. 

На среща в общината са обсъдени двустранните отношения, като е заявен интерес за размяна на информация за възможни инвестиции на кубински предприятия в Плевен предимно в областта на шивашката промишленост, както и за представяне на местни фирми на кубинския пазар.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44