Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата ще настоява за постоянен арест за барикадиралия се в дома си Табаков от Велинград

Прокуратурата ще настоява за постоянен арест за Георги Табаков от Велинград, който вчера се опита да убие охранител, а след това въоръжен се барикадира в дома си. Вчера районът около жилището му беше блокиран за час. При задържането му и последвалия обиск в дома му беше открит незаконен боен арсенал.

Поводът за агресивното поведение на мъжа е дългогодишен спор със сестра му за имоти. Вчера 50-годишният Табаков  нахлул в дома й и я нападнал. Жената обаче успяла да натисне паник бутона на охранителната фирма. При пристигането на екип на СОТ, въоръженият мъж се опитал да убие един от гардовете. Веднага бил подаден сигнал в полицията. През това време Табаков успял да се прибере в жилището си, където се барикадирал. Час по-късно бил задържан.

Предстои Районната прокуратура да удължи срока на ареста му със седемдесет и два часа. Спрямо него има образувано досъдебно производство, каза говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Според сестрата на Табаков, той често е упражнявал домашно насилие върху близките си:

Майка ми беше под домашно насилие, дъщеря му по същия начин. Това не е нормално.

В дома на Табаков са открити три пушки и взривно вещество с шнур. Едната от пушките е преправена със заглушител.

 Прокуратурата ще настоява да му бъде наложен постоянен арест.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44