Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Институтът за изследване на обществата и знанието при БАН представя дейността си в изложба

Снимка: БГНЕС
Изложба, представяща дейността на Института за изследване на обществата и знанието при Българската академия на науките, може да бъде разгледана във фоайето на Академията до 1-ви март. Инициативата е част от кампания, целяща да покаже пред обществото дейността на научните звена на БАН.

Освен информация по текущи проекти излжбата представя и последните публикувани книги, както и научните списания, издавани от Института за изследване на обществата. Финансираният фонд "Научни изследвания", европейски програми като "Хоризонт 2020", проектите на Института са насочени към актуални теми като:

Очакванията на младите хора за работа с определено заплащане и възможности за издигане и от друга страна нагласите на работодателите какво не им харесва в биографиите, които получават и по които те преселектират кандидатите за работа. Друга важна тема е образованието, преди всичко запазващите се неравенства в достъпа до образование, каза директорът на Института проф. Румяна Стоилова. По думите й, основната мисия на научното звено е то да се утвърди като водещ изследователски експертен център в социалните науки.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44