Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Сделката за ЧЕЗ, на практика, трудно може да бъде спряна", коментира в заглавие на първата си страница вестник "Сега". Изданието обяснява, че КЕВР няма правомощия, а  КЗК и КФН - основание, да се намесят. НАП и ДАНС могат да направят проверки без последствия.
Вестник "Сега" посочва, че в телевизионно интервю вчера собственичката на "Инерком България" Гинка Върбакова, която бе определена от ЧЕЗ за купувач на бизнеса й в България, дори предупреди, че ако държавата попречи на сделката, това ще е нарушаване на инвестиционен интерес. Това би могло да се тълкува като намек, че тя ще търси правата си в съда при такъв развой.
"Бенелюкс на Балканите поиска премиерът Бойко Борисов", информира вестник "Труд". На инвестиционен форум в  Лондон той обобщи, че 30 млрд.  евро ще струват транспортните коридори в региона, а изграждането на АЕЦ "Белене" да се превърне в общ  балкански проект с европейско финансиране, допълва всекидневникът.
Вестник "Стандарт" също цитира думи на Борисов, който заявява, че "Белене" може да стане Балканска атомна централа. 
Нова наредба предвижда учебниците на учениците от 1-ви до 12-и клас могат да бъдат максимум 288 страници, съобщава вестник "Телеграф". По този начин, според издателите, ще се олекотят помагалата на децата от пети клас нагоре.
 България да бъде разделена на 4 икономически района - Югозападен, Тракийско-Родопски, Черноморски и Дунавски. Това предвиждат двата предпочитани варианта за ново райониране на страната, пише вестник "24 часа". Основният спор, пише изданието, е дали София да е самостоятелен икономически район, или да остане част от по-голям, но така да намалява възможността на останалите общини да ползват европейски средства.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44