Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Руската опозиционна партия "Яблоко" призова президента Владимир Путин да не засяга в годишното си послание до парламента, което ще бъде произнесено на първи март, основните насоки на вътрешната и външната политика, а само да отчете резултатите от досегашната си дейност, пише "Ведомости" и уточнява, че от партията смятат, че държавният глава не трябва да превръща посланието си в предизборна програма.

Очаква се в обръщението да залегнат подготвяните в момента нови укази на Путин като бъдещ президент, коментира темата пред онлайн изданието "Собеседник" - Андрей Колесников от Московския център "Карнеги".
 Отправеният от президента на Южна Корея Мун Дже-ин призив за подновяване на диалога между САЩ и Северна Корея, е една от темите, на които спира вниманието си "Вашингтон пост". Изданието коментира, че Мун Дже Ин не разполага с много време, за да постигне дипломатически успехи. В публикацията се уточнява още, че на 1 април Сеул трябва да участва в общи военни учения със САЩ - събитие, на което Пхенян всяка година реагира гневно и обикновено замразява всички дискусии със Сеул за двата месеца на ученията, отбелязва изданието. 
Тема за гръцките издания са неофициалните информации за готвени промени в кабинета на Алексис Ципрас. Нюз.ин коментира, че това се случва, след оставката на министъра на икономиката и на втория министър на труда, подадени след разкрития за получавани субсидии за наем на апартамент от страна на зам.социалния министър.          
Списание "Шпигел", чиято статия цитират вестниците, пише в заглавие:
"Една от най-богатите гъркини политици е принудена да напусне кабинета", тъй като в продължение на десет години е получавала държавни субсидии, за да държи апартамент под наем в скъп квартал в центъра на Атина. 
Германското издание припомня, че наемът е бил даван, при все че един на всеки трима гърци живее на прага на бедността.     




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44