Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екоактивисти излизат днес на пореден протест за Пирин

Снимка: БГНЕС

Екоактивисти излизат днес на пореден 11-и протест срещу строителството в Пирин. Освен в столицата, демонстрации ще има в още 9 града в страната, а в чужбина българи ще излязат на протест в  Бристол, Виена, Глазгоу, Лондон, Малта и Париж.

Пред "Хоризонт" Константин Иванов от организацията "Световен фонд за дивата природа" обясни, че днешният протест в София ще бъде в парк "Баня Лозенец", недалеч от Националния дворец на културата и така наречения "Мост на влюбените", тъй като по това време там ще се случват събития от Европредседателсвото:

"Ние продължаваме да настояваме да бъде оттеглено решението на правителството за отваряне за строителство на 48 процента от територията на Националния парк "Пирин", както и да се спрат промените в законодателството, които могат да доведат до нови сечи в горите и застрояването им", каза още Иванов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44