Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътища остават затворени в Добричко, в някои села водата е негодна за пиене

Специализирана машина - амфибия - е помогнала за транспортирането на възрастен човек от село Ефрейтор Бакалово, област Добрич. Общинската пътна мрежа в общините Балчик и Каварна все още е непроходима, информират от Областната управа. Генерал Тошево, редица села, както и части от град Добрич са с нарушено водоподаване.

Без ограничения за движение е пътят Добрич – Варна, за останалите второкласни и третокласни републикански пътища в област Добрич важат ограничения за тежкотоварни автомобили. Все още затворени изцяло за движение са редица направления като Генерал Тошево – Каварна, Шабла – Каварна, Генерал Тошево – Дуранкулак. От Областното пътно управление информират, че и в този момент работят 53 машини.

Водата в селата Карапелит, Плачи дол, Стефаново и Бранище в община Добричка е негодна за питейно-битови нужди, тъй като не отговаря по микробиологични показатели. От Регионалната здравна инспекция препоръчват да се използва само бутилирана вода.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44