Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деница Иванова от НВУ „Васил Левски“ получава академичната награда „3-ти март“ на Община Велико Търново

Деница Иванова
Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

На тържествена церемония курсант старшина Деница Иванова от Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново ще получи академичната награда на Общината, която се връчва за 3 март.

26-годишната Деница Иванова от горнооряховското село Върбица спечели наградата с отличен успех в специалността „Войски за ядрена, химическа, биологическа защита и екология” и участия в съвместни международни учения.

„Ориентирах се към военната професия, защото като цяло армията и ценностите, които произлизат от нея, бяха прелетени в моето възпитание. Баща ми винаги е говорил, разказвал ми е и винаги съм го виждала облечен в униформа - за мен той беше героят“, споделя Деница Иванова.

Наградата „3-ти март“ се връчва за 11-а година. Тя е съпроводена с парична премия от 3000 евро.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44