Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сънародниците ни в Босилеград отбелязаха 140 години от Освобождението на България

Снимка: Кирил Фалин, БНР

Сънародниците ни в Босилеград отбелязаха снощи 140 години от Освобождението на България от турско робство, съобщи за БНР председателят на  културно-информационния център „Босилеград”  Иван Николов. Съорганизатор е  Столична община.

Десетки сънародници се събраха в салона на културно информационния център в Босилеград за тържеството по повод 140 години от Освобождението на България. В програмата рецитал изпълни актрисата Василка Сугарет, вокални изпълнения на патриотични песни на Константин Янков, солист от Софийската опера. Програмата е част от календара на културните събития на Столична община, раздел "Български общности в чужбина". Беше прочетено поздравително писмо от вицепрезидентът на България Илияна Йотова, в което тя пише:

"Независимо къде се намираме по света, има една дата 3-ти март, която ни обединява. Днес честваме най-ценното за един народ - свободата".

Много босилеградчани ще са днес в Кюстендил или други български градове, за да се включат в тържествата по повод 3-ти март.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44