Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Негово светейшество патриарх Неофит определи днешния ден като "празник на българската свобода, божията любов и велика милост"

Българският патриарх Неофит и руският Кирил отслужиха благодарствен молебен за 3-ти март

Руският патриарх Кирил благослови събралите се хиляди българи на връх Шипка

2
Патриарх Неофит (вдясно) и патриарх Кирил на общия молебен в шипченския храм „Рождество Христово“, където бяха президентът Радев и други български представители.
Снимка: БТА

Руският патриарх Кирил благослови събралите се хиляди българи на връх Шипка по случай Националния празник на България 3-ти март. Той се обърна към тях с призив:

„Да запазим християнските ценности и православните традиции на нашите отци. Всички сърдечно ви приветствам с тази забележителна годишнина и прекрасния паметник. Това е един празник за българския и руския народ. Амин!“.

"Хиляди войници и офицери от руската армия дадоха живота си за спасението на хора, които са свързани с тях чрез общата света православна вяра", каза руският патриарх Кирил.

Негово светейшество патриарх Неофит определи днешния ден като „празник на българската свобода, божията любов и велика милост“ и призова:

„Да пазим като най-скъпоценно съкровище православната ни вяра и да не заменяме нейните вечни и непреходни истини и ценности със съмнителни, а често и с явни душепагубни учения и влияния. В това е залогът на нашата истинска свобода. Амин. За многая лета.“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44