Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пазарджик премина автомобилно шествие с развети български знамена

Снимка: БГНЕС

В Пазарджик в деня на Националния празник премина автомобилно шествие с развети български знамена. Стотици жители се включиха в тържествата на площад „Константин Величков", където е изложена и голяма карта на Санстефанска България. Един от организаторите Георги Коприщенов обясни:

„Показваме голяма карта на Санстефанска България, за да могат хората да разберат кои са истинските граници на българското землище. Отделно от това, раздаваме и български знамена и патриотични мартенички, преплетени с бяло, зелено и червено. Спират се много хора и им е много интересно да видят това, сложили сме и малко резюме какво всъщност е станало по време на Санстефанския мирен договор, защото много хора не знаят, особено младите. Надявам се все повече хора да научат какво всъщност е станало тогава и какво всъщност празнуваме на днешния ден“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44