Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прекратиха гражданския протест за тунел под Петрохан и магистрала

Снимка: Петя Генова

Участници в гражданската инициатива за магистрала до София и тунел под прохода Петрохан отбелязаха заедно във Видин националния празник и успеха си от вчера. След среща с премиера и министъра на регионалното развитие и уверение, че всряда Министерският съвет ще гласува решенията в подкрепа на исканията им, гражданският протест беше прекратен.

Вместо обявения тридневен протест, чието начало беше насрочено за днес, гражданите, които пет поредни съботи блокираха международния път Е-79 се събраха, за да се поздравят. Росица Кирова от обединението "Единни за промяна" обяви, че ще има граждански контрол за изпълнението на исканията:

„Казахме, че гражданите могат да понесат и да носят сами отговорност затова, което се случва в живота им“.

Според Димитър Николов от гражданската инициатива за тунел под Петрохан, държавата е длъжник на Северозапада:

„Северозападът е най-бедният район в България. Този дълг трябва сега в момента да бъде изплатен и покрит“.

Участвали в протестите досега във Видин потеглиха с автомобили по обявения предварително маршрут през града и поднесоха цветя пред Паметника на Васил Левски. Събраха се на неизползвано вече трасе от околовръстният път до Дунав мост 2, без да затрудняват движението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44