Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Бобов дол отпуска средства за ремонт на изпускатели на два язовира

Общината в Бобов дол отпуска средства за ремонт на основните изпускатели на язовирите "Мали Върбовник 2" и "Панчарево".  

Целта е предотвратяване на опасността от авария на съоръженията при пролетните валежи и снеготопенето.

Двата язовира са общински и от местната управа признават, че са в лошо състояние. Проверка установила демонтирани кранове на основните изпускатели и запушени тръбопроводи по съоръженията. Върху водовземните шахти има наноси и отлагания с дебелина около 3-4 метра. Язовир "Мали Върбовник" е с площ около 20 декара. Той се използва и за риболов. Язовир "Панчарево" е с около 40 декара залята площ. В общината са постъпили и ценови оферти от две фирми, които могат да извършат ремонта за около 13 000 лева - пари, които общината се затруднява да осигури на този етап, каза кметът Величкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44