Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арести в Турция заради подготвяно нападение срещу американското посолство в Анкара

Снимка: БГНЕС

Четирима иракчани, свързани с групировката "Ислямска държава", са били задържани в Турция за подготвяно нападение срещу американското посолство в Анкара. Арестите са били извършени в област Самсун.

Двама от иракчаните са били задържани от екип на турското разузнаване и антитерористичния отдел на службите за сигурност в Самсун, след като автобусът, в който те са пътували от Анкара към черноморската провинция, е бил спрян за проверка. Впоследствие са били задържани още двама техни сънародници. И четиримата арестувани, на които се съобщават само малките имена, са били отведени в полицейски участък. При операцията са били конфискувани електронни документи.

Днес сутринта в турската столица Анкара беше издадена заповед за арест на 20 души, от които бяха задържани 12. Срещу тях има подозрения за готвена атака срещу американската дипломатическа мисия, която е затворена днес. 

През 2013 г. срещу щатското посолство в Анкара беше извършен опит за атентат, при който загинаха атентаторът и турски служител по сигурността.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44