Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се прокуратурата да обяви дали ще иска удължаване на ареста на д-р Димитров

| обновено на 06.03.18 в 07:36
Снимка: БГНЕС

Днес се очаква да стане ясно дали прокуратурата в Пловдив ще внесе искане до съда за удължаване срока на задържане на д-р Иван Димитров. Медикът е обвинен за смъртта на криминално проявен мъж, който влезе в дома на лекаря в края на миналата седмица с цел кражба.

Наложената от прокуратурата 72-часова мярка за задържане на Иван Димитров изтича тази вечер в 17:30 ч., каза адвокатът му Георги Кутрянски:

"Трябва да се вземе решение дали ще бъде поискано постоянно задържане под стража, а то се прави от прокурора до съда. Ако такова не бъде направено, след 17:30 ч. клиентът ми трябва да бъде освободен".

За същия час е насрочен и поредният протест в Пловдив в подкрепа на д-р Димитров. Участниците в протеста са категорични, че медикът трябва да бъде освободен, защото с действията си е защитил своето семейство. Те настояват и за приемането на законови промени, регламентиращи правото на самозащита. Досега от прокуратурата и полицията се въздържат от коментар по случая, провокирал обществено напрежение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44