Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново предварително изслушване по делото срещу машинистите, обвинени за експлозията в Хитрино

Снимка: БГНЕС

Ново предварително изслушване е насрочено за днес по делото срещу машинистите, обвинени за влаковата експлозия в Хитрино на 10 декември 2015 г.

На първото изслушване адвокатите на машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков заявиха, че по досъдебното призводство са събирани едностранчиви доказателства и така е нарушено правото на защита на обвиняемите.

Окръжният съд в Шумен отхвърли искането, но тъй като  решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна, днес ще има ново изслушване.

За заседанието са призовани отново над 20 пострадали при експлозията в Хитрино.

В този процес граждански искове не са предявени. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44