Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха 16-годишна, заподозряна в убийство на бебето си

| обновено на 07.03.18 в 12:59

16-годишно момиче е арестувано от полицията в Стара Загора, след като е заподозряно за убийството на новороденото си дете, съобщиха за „Хоризонт“ източници от МВР. Разследването по случая е започнало, след като тялото на бебето, родено в 8-ия месец, е намерено в неработещ хладилник. Предполага се, че детето е удушено. Момичето е получило усложнения след раждането и в момента е в болница под полицейска охрана. 

Полицията разпитва приятеля на момичето, с когото то е живяло в казанлъшкото село Ракитница, както и родителите й. 

Момичето е настанено в казанлъшката болница с усложнения след раждането. Директорът на болницата д-р Кети Манолова заяви за "Хоризонт", че по настояване на пациентката, отказва всякаква информация за състоянието ѝ. 
В 16 часа днес на непълнолетната родилка ще бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт на новородено, съобщи директорът на ОД на МВР комисар Георги Хаджиев. По думите му, с извършените съдебно-медицински експертизи, разпити на свидетели и разпит пред съдия, вината на малолетната майка е доказана. Ако родителите на момичето откажат да го приемат в дома си, то ще бъде настанено в социално заведение под надзора на полицейски инспектор.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44