Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва контролирано изпускане на язовир „Йовковци“ и язовир „Тича“

| обновено на 07.03.18 в 17:38
Снимка: БГНЕС

Започна контролирано изпускане на язовир „Йовковци“. В област Велико Търново са осигурени чували с пясък за изграждане на диги, ако в близките дни се получат разливи на реки и язовири, информира кореспондентът ни Здравка Маслянкова:
Водоемът, осигуряващ водоснабдяването на Великотърновска област, се изпуска до 15 кубически метра в секунда, за да се осигури плавен оток на река Веселина. В язовир „Александър Стамболийски“ има достатъчно свободен обем. 
Областният управител проф. Любомира Попова разпореди на кметовете на 10-е общини в региона 24-часово наблюдение на нивата на водните басейни. 90 на сто от водоемите в областта са в добро техническо състояние. На инспектираните 158 язовира са издадени само 16 предписания.
След 18 часа ще започне контролирано изпускане през преливника на язовир „Тича“. 
Към момента в района няма опасност от наводнения. Жителите на близките населени места са информирани, предприети са превантивни мерки.  
За да следят организацията по контролираното изпускане на язовира, към района пътуват министърът на земеделието и министърът на околната среда и водите, съобщиха от правителствената пресслужба.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44