Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЗК проучва банковия пазар заради консолидацията в сектора

Снимка: cpc.bg

Комисията за защита на конкуренцията започва проучване на банковия пазар в страната заради наблюдавания процес на консолидация в банковия сектор и измененията в нормативната уредба

Комисията съобщава, че внимателно наблюдава конкурентната среда на този пазар и следи публично достъпните факти и обстоятелства, които имат отношение към правоприлагането на Закона за защита на конкуренцията. 

В прессъобщението е записано, че събраната към момента информация "поражда необходимост от ново, по-задълбочено изследване на конкуренцията при предлагането на банкови услуги". КЗК ще изиска актуална информация от компетентните държавни органи и съответните браншови организации. 

Социалноикономическата значимост на този сектор изисква детайлно и отговорно проучване, съобщават от Комисията, поради което тя призовава обществеността за активно съдействие при предоставянето на всякаква информация и данни във връзка с настоящото производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44