Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Международният ден на жената откроява различните нагласи в обществото - едни се радват на празника, други не разбират какво трябва да се празнува, пише в свой коментар руското издание "Известия". Въпреки това и най-върлият анархист на този ден покорно ще занесе някоя мимоза на мама и ще налее шампанско на жена си, посочва вестникът.

Феминистките постепенно взеха преимущество и няма връщане назад, гласи позиция, публикувана в "Гардиън". Важно е, че след скандала с холивудския продуцент Харви Уайнстийн видимата до този момент борба на много жени е довела до сериозни последствия, изтъква изданието.   

Път към възможни преговори межу Вашингтон и Пхенян вижда френския "Монд" в очакваната среща на върха между Северна и Южна Корея следващия месец. Режимът на Ким Чен Ун навлиза в нов дипломатически период, твърди анализатора Антоан Бондаз. 

Възможност за разрешаване на ядрения проблем със Северна Корея, вижда и официозът на китайските власти "Глобъл Таймс". Изданието изтъква, че лидерите Ким Чен Ун и Доналд Тръмп показват желание за диалог, но и продължават да са скептични един към друг. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44