Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирма от кръга на Гинка и Славчо Върбакови е единствен кандидат за стопанисване на синята зона в Пазарджик

Общината в Пазарджик

Единственият кандидат да стопанисва под наем синята зона в Пазарджик е фирма от кръга на Гинка и Славчо Върбакови. Това стана ясно, след като петчленна комисия от общината отвори офертите по процедурата.

Фирмата, която ще стопанисва Синята зона за пет години напред, е на Румен Трендафилов. Дружеството има клон в община Ракитово, на който управител е сестрата на Славчо Върбаков – Малина Върбакова. До момента паркоместата в Пазарджик бяха ползвани под наем от шест фирми, пак от същия кръг. След като те се отказаха от част от тях, преди дни Общинският съвет реши всички места за паркиране да преминат към синята зона.

В проектодоговора с новия изпълнител е фиксиран гарантиран минимален месечен приход в размер на 25 хиляди лева, който общината трябва да получава. Всичко над тази сума ще е приход за концесионера.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44