Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работник от фирма по озеленяване във Видин е починал в болница след инцидент тази сутрин

Работник от фирма по озеленяване във Видин е починал в болница след инцидент тази сутрин. Други двама са пострадали. Разследват се причините. 

Сигнал за трудов инцидент с трима пострадали е подаден в Инспекцията по труда във Видин тази сутрин. Предприети са незабавни действия за изясняване на случая, каза директорът на Инспекцията Надежда Симеонова:

"В хода на проверката, която все още не е приключила, е установено, че в изпълнение на трудовите си задължения две от пострадалите лица са се намирали в коша на специализиран автомобил с повдигаща се площадка автовишка на височина между 4 и 6 метра. Кошът се е счупил и работниците падат от голяма височина". 

Пострадалите са откарани във видинската болница, където по-късно единият е починал. другият е приет в хирургичното отделение на болницата. Пострадал е и трети работник, който по време на инцидента се е намирал под стрелата на автовишката, но след преглед е насочен за домашно лечение.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44