Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЧЕЗ води вътрешно разследване заради изтичането на чувствителна търговска информация

Има опасения, че това може да повлияе на арбитражното дело с България

Сградата на ЧЕЗ Груп в Прага
Снимка: www.cez.cz

ЧЕЗ води вътрешно разследване заради изтичането на чувствителна търговска информация, която може да повлияе на арбитражното дело с България, съобщава Чешката телеграфна агенция.

Вътрешното разследване бе потвърдено по-рано пред "Хоризонт" от говорителката на компанията Алис Хоракова, но без подробности.

Вчера Хоракова заяви, че арбитражът не е коментиран по време на преговорите между ЧЕЗ и „Инерком“, на които е повдигнат въпросът за влизането на българската държава в сделката. Различни чешки издания цитират заместник-министъра на финансите Онджей Ланда, който през седмицата отрече да е комуникирал с българското правителство.

На брифинг в парламента в края на февруари премиерът Бойко Борисов се позова на данни, изпратени от заместник-министър на финансите до българския кабинет след няколкото разговора с чешкия премиер Андрей Бабиш.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44