Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверки за нелегален превоз на пътници започват в област Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Масирани проверки за нелегален превоз на пътници започват в област Велико Търново по настояване на автобусните превозвачи. Проблемът се изостри, след като обществения транспорт в региона поскъпна с близо 50-процента от началото на месеца.

Вдигането на цените превозвачите обясняват и със загубите, които търпят от нерегламентирания превоз на пътници от таксита и частни автомобили. Превозвачът Борислав Бъчваров коментира:

"Загуби големи. 50% по селата. Има държавни институции, които могат да решат проблема".

Заради незаконните превозвачи, община Свищов непрекъснато е пред заплахата от спиране на автобусни линии. Заместник-кметът Пламен Петков заяви:

"Проблемите са, че вземат пътниците на микробусите и автобусите. Опитваме се да контролираме, но те излизат, че са роднини, просто е много трудно".

Областният управител проф. Любомира Попова свика среща по проблема и разпореди извънредни проверки.

Нелегалните превози ще бъдат една от темите в предаването "Хора, пътища, автомобили", което започва веднага след новините.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44