Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Язовир "Мандра" край Бургас прелива

Снимка: Радио ВИДИН

Язовир "Мандра" край Бургас прелива заради топенето на снега. Няма опасност водата да залее близките села, но са наводнени земеделски площи в района.Няма кризисна ситуация с язовирите в региона, каза областният управител Вълчо Чолаков. Единствено заради високото ниво на водата в язовир „Мандра“ и големия водосбор от река Факийска, който се стича към него, са наводнени земеделските земи край бургаското село Димчево:

"Напоителни системи трудно успяват да изпомпят водата, която се събира там. Обсъждаме различни варианти във връзка с разработване на изкопи или подновяване на такива, които са съществували".

Няма опасност да бъдат наводнени къщите в село Димчево, каза още областният управител.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44