Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Село Батово има нужда от около 2 млн. лв. за превенция на честите наводнения

Добричкото село Батово има нужда от отводнителен канал и водосток, за да се спрат честите наводнения. Това предупреди кметът на селото Марияна Димитрова.

Само от началото на 2014-а година до есента на 2016-а село Батово се е наводнявало пет пъти, като в два от случаите водата е достигнала ниво от над метър и половина, споделя кметът Марияна Димитрова.
"...включително и две по-малки при последното снеготопене, така че продължава проблемът".
По думите на Димитрова, при наводненията се нанасят щети на частни имоти, на пътя Добрич - Албена, както и на улицата в населеното място, на която са детската градина и училището. Необходимо е да се изгради отводнителен канал до река Батовска и водосток на пътя Батово - Прилеп, за което е нужно финансиране от близо 2 милиона лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44