Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Л. Паскулов: Колективният договор в системата на образованието е едно добро завоевание за Плевен

Снимка: БНР

Според синдикатите подписаният колективен договор в системата на образованието дава добри възможности и стимули за учителите в Плевен.
 
Основно са договорени три нови неща, уточни Любомир Паскулов – председател на регионален синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". 

"На първо място, това е увеличаване на процента за прослужено време – досега беше 1%, а да стане 1,10; лекторските часове бяха до този момент на 6 лева, а сега се договорихме за 7 лева. Договорихме се да се качи ставката с 5 лева за всяка квалификационна степен", каза Паскулов.

Така Плевен се нарежда сред градовете с най-удовлетворени предложения, като една от целите е увличане и задържане на младите учители. 

"Кметът мисли, че това е едно добро завоевание – малка крачка, но принос е и за младите учители, но това е което можем да постигнем на ниво община. Има държавна политика, но тя е много, много частична", добави Любомир Паскулов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44