Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В община Брегово остава в сила бедственото положение заради опасност от наводнение

Снимка: Радио Видин

Във видинската община Брегово остава обявеното от неделя бедствено положение заради опасност от наводнение. Работи се по укрепване на дигата в друг критичен участък – край село Иново, където имаше прекъсната дига. 

В област Видин се нормализира обстановката в критичните участъци, където имаше риск от наводнения. При Брегово река Тимок е в застой. На максимална степен се отводняват площите от подпочвените води, каза областният управител на Видин Албена Георгиева. 

Бедствената ситуация все още е в сила, каза кметът Милчо Лалов. Притесненията му са, че общината все още не е уведомена за резултатите от взетите водни проби, въпреки че министърът на околната среда и водите Нено Димов увери, че замърсяване няма. 

Другият критичен участък в област Видин при село Иново, където беше прекъсната дига по река, продължава работата по укрепване на защитното съоръжения, но процепът вече е затворен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44