Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия е получила списъка с нейни дипломати, които до седмица трябва да напуснат Великобритания

Мария Захарова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия е получила списъка с 23-та дипломати, които до седмица трябва да напуснат територията на Великобритания. Новината беше съобщена лично от говорителя на руското министерство на външните работи Мария Захарова в предаването "60 минути" на телевизия "Русия 1":

"Списъкът е предаден на руската страна. Имаме го. Тези хора трябва в срок от седем дни да напуснат територията на Великобритания. Нашите ответни мерки се подготвят, ще бъдат публикувани и, естествено, предадени на британската страна", заяви Мария Захарова.

По-рано руското министерство на външните работи излезе с официална позиция в отговор на обявените от британския премиер Тереза Мей рестриктивни мерки срещу Москва заради предполагаемата й връзка с покушението срещу бившия разузнавач Сергей Скрипал. Ведомството определя думите на Мей като безпрецедентно груба провокация, подкопаваща основите на нормалния междудържавен диалог.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44