Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надзиратели от Белене поставиха ултиматум на Цачева

| обновено на 16.03.18 в 10:48
Снимка: БГНЕС

Надзирателите от затвора в Белене разпространиха подписка, с която настояват министърът на правосъдието Цецка Цачева да съдейства в едномесечен срок да получат парично обезщетение за нарушени трудови права и интереси за 3 години назад.

В писмото се иска властите да им възстановят и парите за храна, противоотрови за всяко дежурство в затвора в гр. Белене.

„Когато служител от затвора в Белене отиде на пост извън града, не се отчита като работно време и не ни се заплаща“, поясни синдикалният лидер Петър Николов.

Надзирателите продължават да настояват за увеличение на  заплатите и подобряване условията на труд.

„Продължаваме с протестите и ще си отстояваме правата. След като правителството успя да намери допълнителни средства за служителите в МВР, така биха могли да отпуснат средства и за нас“, каза още Николов.

В същото време от Синдиката на служителите в затворите в България потвърдиха, че трети пореден протест ще има в София пред правосъдните министри на страните от ЕС на 26 март.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44