Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Макрон и Меркел обещаха „пътен лист“ за реформи в ЕС до юни

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон обеща в тричесечен срок амбициозен проект за ЕС след срещата си с германския канцлер Ангела Меркел.

„Очаква ни важна работа. Европа минава през много сътресения,“ отбеляза френският президент, споменавайки Брекзит, изборите в Италия и мигрантската криза. Макрон потвърди амбицията си за реформиране на еврозоната.

Меркел наблегна на конкурентоспособността на ЕС, както и на общата фискална и имиграционна политика.

Двамата осъдиха покушението срещу бившия руски разузнавач Сергей Скрипал във Великобритания. Според Макрон отговорността на Русия е ясна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44