Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1300 служители се подписаха за ден под искане за социална справедливост в сектор „Сигурност“

Снимка: БГНЕС

Само за ден над 1300 служители в затворите, арестите и съдилищата се подписаха под искане за възстановяването на социалната справедливост в сектор „Сигурност“, съобщи Синдикатът на служителите в затворите. 

Подписката ще бъде отворена до 21 март, след което ще бъде изпратена до Министерския съвет, Министерството на правосъдието, Народното събрание и до Вера Йоурова - комисар на ЕС по въпросите на правосъдието, потребителите и равенството между половете. 

Петицията, инициирана от синдиката, настоява за изравняване на възнагражденията на служителите с останалите служби в сектор „Сигурност“, увеличаване на броя на служителите и подобряване на условията на труд. В нея се настоява държавните институции да предприемат незабавни действия, за да се гарантира възстановяването на социалната справедливост в сектора.

Протестите на служители в затворите и арестите ще продължат и следващата седмица.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44