Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин традиционно гласува рано сутринта в сградата на Руската академия на науките

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия избира днес президент на страната за следващите шест години. Кандидатите са общо осем, но безспорен фаворит е действащият държавен глава Владимир Путин.

Въпросът е не кой ще е новият президент на Русия, а с какъв процент подкрепа Владимир Путин ще си осигури четвърти мандат. И каква ще бъде избирателната активност.

Путин традиционно гласува рано сутринта в сградата на Руската академия на науките на столичния Ленинградски проспект. Лидерът на Комунистическата партия и втори в сондажите Павел Грудинин също упражни правото си на глас в селскостопанското предприятие в Подмосковието, където живее и работи.

За първи път избирателни участъци бяха отворени на територията на Крим и Севастопол, които бяха присъединени към Русия на днешния 18 март преди четири години. Украинската полиция допусна в сградата на руското посолство в Киев само дипломатите, но не и руските граждани, които искаха да гласуват там. Тази мярка беше огласена още в петък от украинския министър на вътрешните работи Арсен Аваков.

Гласуването започна късно снощи в най-източните части на страната и ще приключи в 20ч. българско време в най-западния район – Калининградска област. Скоро след това се очакват и първите прогнозни резултати. Официалните трябва да бъдат публикувани до 3 април.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44