Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жерар Депардийо гласува в руските президентски избори

Жерар Депардийо
Снимка: архив

Френската кинозвезда Жерар Депардийо днес даде от Париж своя глас за руски държавен глава. 69- годишният Депардийо, който е близък с президента Владимир Путин, поиска руско гражданство през 2013 г., недоволен от данъчната политика на родината си.

Жерар Депардийо, в поредната си роля - гражданин на Русия, пусна бюлетина за президентските избори в руското посолство в Париж. Мигът, увековечен от близката до Кремъл медия "Russia Today", бързо стана достояние на Франция и на света.

Депардийо прие руско гражданство преди пет години, след като яростно протестира срещу проекта за повишаване на данъците на най-богатите французи и заплаши да захвърли френския си паспорт. Той не крие адмирациите си към Русия, която намира за демократична страна, и лично към президента Путин, който го прие с отворени обятия. В Русия Депардийо се води жител на Саранск, където има културен център с неговото име.

Като френски избирател актьорът далеч не е така прилежен. Той пропусна миналогодишните френски избори и по собствените си признания пред вестник "Нис матен" е гласувал само два пъти - за президентите Франсоа Митеран и Никола Саркози. Днес обаче актьорът отпрати камерите и не сподели какъв избор е направил за втората си родина. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44