Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вълци удушиха домашни животни в ардинско село

| обновено на 20.03.18 в 16:20
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вълци нападнаха и удушиха домашни животни в ардинското село Синчец. Това е вторият набег на хищниците в района, съобщи кметът на селото Хълме Мустафа. Инцидентът е станал през деня.

Сунай Мехмед, който отглежда 40 кози, извел животните на паша в землището на Синчец. Тогава се появили вълците.

„Той ги е видял на 200-300 метра от него. Вълците се плашат, но когато са гладни, може и човек да нападнат“, разказа Мустафа.

След инцидента хората в селото са изплашени и се страхуват да пускат животните на свободна паша.

„През миналата година вълци удушиха осем овце и една крава, а сега четири кози“, обясни кметът.

След случая от миналата година той е уведомил горското стопанство в Ардино, но тогава не са предприети мерки. Сега той ще поиска разрешение за провеждане на хайка, за да спрат вълчите набези.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44