Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регионалните инспекции по околната среда приемат сигнали за бедстващи щъркели

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Регионалните инспекции по околната среда приемат сигнали за бедстващи щъркели, след като стотици птици попаднаха в капана на лошото време главно в Шуменско и Силистренско.

Когато намерите диво животно или птица в бедстващо състояние е необходимо да подадете сигнал на зеления телефон на съответната регионална инспекция по околната среда и водите. Можете да сигнализирате в горските стопанства или в съответната община.

В понеделник в офиса на Българското дружество за защита на птиците са получени 15-20 сигнала за бедстващи щъркели. Ирина Матеева от Организацията:

"По закон, както знаете, никой не може да взема от дивата природа птици и трябва да бъде информиран компетентния орган. Не всички птици се нуждаят от продължително лечение в такъв спасителен център. Понякога е необходимо птиците да се приберат на закрито помещение, за да могат да се стоплят и съвземат, и след това веднага да бъдат пуснати на свобода."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44