Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по петиции на ЕП подкрепи искането за защита на т. нар. "малки езици" в ЕС

Снимка: БГНЕС

Комисията по петиции на Европейския парламент подкрепи искането на Асоциацията на българските училища в чужбина. Документът има за цел да защити т. нар. малки езици в ЕС. Докладчикът по темата Светослав Малинов заяви пред "Хоризонт“, че очаква петицията да бъде разисквана в пленарната зала в Страсбург през май:

"Сигурен съм, че ще стигне до там. Нещо повече – дебатът ще бъде голям, съчетан с новите реформи в образователните стандарти за ЕС и там нашата тема за езиците ще бъде включена".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44