Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Има какво да се желае за реинвестицията на печалбите от мултинационалните компании в Източна Европа

Премиерът Бойко Борисов заяви след социалната среща на върха на ЕС, че има какво да се желае по отношение на реинвестицията на печалбите на мултинационалните компании в Източна Европа.

"Тука нашият председател на КНСБ беше цитиран от синдикалния бос, че наред с инвестициите, които бяха направени в Източна Европа, за съжаление голяма част от печалбите на веригите, на мултинационалните компании, не бяха реинвестирани в тези държави, а бяха изнесени съответно към компаниите майки. По-лошото е, че с тях бяха изнесени и най-добрите ни работници и мозъци, които имаше в цяла Източна Европа", каза Борисов.

По повод приетата промяна в директивата за командированите работници, премиерът заяви:

"Разбира се, това беше един много дълъг, много труден път, в който триалогът успя да намери компромис относно командированите работници. Доста компромиси от синдикати, от работодатели, но мисля, че сега, в този му вариант, ще бъдат защитени работниците и в голяма степен ще се подобри положението, тъй като разликите преди бяха огромни. Така че мисля - компромисът беше разумен и удовлетворява доста по-добре работниците, които имаме там", допълни премиерът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44