Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туск е препоръчал на европейските лидери да одобрят споразумението за преходния период по Брекзит

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Съвета на Европейския съюз Доналд Туск заяви, че е препоръчал на европейските лидери да одобрят на срещата си утре и в петък в Брюксел споразумението за преходния период по Брекзит, след като са били преодолени притесненията на Испания заради Гибралтар:

"Току-що препоръчах на лидерите ни да приветстваме принципно споразумението за преходния период. На практика то ще позволи да се отложат всички негативни последствия от Брекзит с още 21 месеца. Това ще даде възможност на нашите хора и бизнеса да се подготвят за истинското влияние от оттеглянето на Великобритания. В петък лидерите също така ще обсъждат как да водят по-нататъшните преговори, за да се сведат до минимум негативните последици върху гражданите и бизнеса. В този контекст ние ще приемем първите насоки за бъдещите отношения между ЕС и Обединеното кралство".

Доналд Туск каза още, че не е поздравил Владимир Путин за преизбирането му за президент на Русия заради нападението срещу бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му в английския град Солсбъри. "Не съм в настроение да празнувам преизбирането на Путин", коментира Туск.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44