Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдивско и в Айтоско спасяват бедстващи щъркели

Снимка: БТА

Бедстващи щъркели се появиха край айтоското село Караново. Около 20 птици са застрашени от измръзване, търсят се доброволци за спасяването им, каза за "Хоризонт" говорителят на Общината:

"Улавянето им е много трудно. Те могат да станат агресивни. Общината е осигурила много добри условия и място в зоопарка в Айтос, където всички щъркели ще бъдат настанявани".

За бедстващите птици може да се подава сигнал на "зеления телефон", допълва Калина Енчева от Радио Бургас .

А със съдействието на еколозите от "Зелени Балкани" и на Спасителния център за диви животни в Стара Загора са осигурени 40 килограма риба за щъркелите в пловдивското село Белозем.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44