Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК раздава хранителни продукти на най - бедните, 4 хиляди са правоимащите в община Бургас

7 вида храни раздава от днес БЧК на социално слаби граждани в община Бургас. Те са втория транш от програмата на Европейския съюз за предоставяне на помощ на нуждаещи се лица. Правоимащите тук са близо 4 хиляди души. Пунктът, където се раздават хранителните пакети се намира в Социалната трапезария на ул. Оборище 95. Продуктите са леща, рибна консерва, стерилизиран грах, лютеница, доматено пюре,бисквити и мед.

„Общото тегло е 16 кг и 320 гр. и пренасянето им е проблем за възрастните хора, за това е хубаво да имат помощник и да си носят здрави торбички. Продуктите могат да се получат и от член на семейството или близък, но трябва да се носи личната карта на правоимащия и на място да се напише пълномощно“, съобщи директорът на БЧК – Бургас Виолета Радева.

Тя посочи, че поради забавяне на обществените поръчки за осигуряване на храните сега се осъществява втория транш от плана за подпомагане на нуждаещите се за 2016 година. Сред правоимащите са получилите енергийни помощи за 2016/17 г., майките на първокласници с право на еднократна помощ за учебната година 2016/17 г., лицата с увреждания с 90 % ТЕЛК, които са подпомогнати към месец февруари 2017 г. и др.

„Ако някой се колебае дали има право на помощта може да позвъни в БЧК, за да проверим дали е в списъците, които са изготвени от дирекция „Социално подпомагане“, добави Радева.

Хранителните продукти се раздават в Социалната трапезария на ул. Оборище № 95 от 9 до 17 часа всеки делничен ден. Крайният срок за получаването им е 4 май.

повече може да чуете в звуковия файл:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Кметът на община Руен Ахмед Мехмед

Захранване от язовир "Камчия" слага край на водния режим в Череша и Скалак

Изграждане на отклонение от магистралния водопровод „Камчия“ до селата Череша и Скалак ще реши проблема с въведения там воден режим, смятат от община Руен. В момента жителите на двете селища имат едва по два часа вода вечер, през два дни. З ахранват се от местни водоизточници, които заради сушата са с крайно намален дебит.  От община Руен са..

публикувано на 19.08.24 в 13:54

АПИ: Продължава ремонта на Дюлинския проход

С ускорени темпове продължава основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлински проход, информират от АПИ. В момента на обекта се изпълняват земни работи, а в отделни участъци се извършват изкопни дейности по премахване на съществуващото асфалтово покритие. Оформят се скатове и откоси по цялото трасе с цел уширяване на габарита на пътя. Работи..

публикувано на 19.08.24 в 13:44

Отстраняват ВиК аварии в Поморие и редица села в Бургаско

ВиК екипи отстраняват авария в Поморие. Поради тази причина без вода са живущите на улиците „Митрополит Климент“, „Арда“ и „Европа“, както и Айвазовски парк от 9,30 часа до отстраняване на аварията, информират от водното дружество. В село Дебелт също се работи за въстановяване на водоподаването, което е спряно от 8 часа. Част от..

публикувано на 19.08.24 в 09:12

ВиК ремонт променя движението на две ключови места в Бургас

Затваря се за автомобили бургаската улица "Левски" в участъка от улица "Дебелт" до булевард "Мария Луиза".  Временната организация е в сила от 10:30 часа днес до 17 часа утре.  Там ще се извършва ремонт на ВиК мрежата.  Временна организация се въвежда и на улица "Янко Комитов", отново заради реконструкция на ВиК мрежата. Ограничението ще е..

публикувано на 19.08.24 в 08:21

Илияна Йотова от Петрова нива: Нашата сила е в паметта

Когато помниш и цениш историята, тогава всички имаме бъдеще. Това подчерта в словото си по повод 121-а годишнина от Илинденско –Преображенското въстание вицепрезидентът Илияна Йотова. С възпоменателно тържество в историческата местност Петрова нива тази вечер тракийци и родолюбци от цялата страна почетоха паметта на героите. В тържествената проверка..

публикувано на 18.08.24 в 01:04

121 години от Илинденско-Преображенското въстание, без заря на Петрова нива

Заради риск от пожари за първи път без тържествена заря ще се проведе Националният възпоменателен събор в историческата местност Петрова нива. Тази година се навършват 121 години от обявяването на Илинденско-Преображенското въстание. Хиляди тракийци и потомци на бежанци от цялата страна се очаква да пристигнат за събора.  Събитието се провежда под..

обновено на 17.08.24 в 16:58

В Приморско ще почистват района около "Стамополу"

Сдружение "Възлюби" и Община Приморско организират в четвъртък, 22 август от 17:15-19:30ч. акция за почистване на района около блато "Стамополу" . Организаторите призовават граждани и гости на Приморско,  както и от фирмите, общинските структури, социалните и културните институции да се включат активно в грижата за чистотата на Приморско и..

публикувано на 17.08.24 в 14:17