Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постиженията на България в областта на предприемачеството, иновациите и дигитализацията бяха представени в ЕК

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Евродепутатът Владимир Уручев представи в Европейския парламент /ЕП/ в Брюксел постиженията на България в областта на предприемачеството, иновациите и дигитализацията. В представянето участваха български фирми и чуждестранни компании, развиващи успешен бизнес в България.

„България се намира в своето първо председателство на Съвета на ЕС. Целта е да отбележим точно преполовяването на това председателство. Трябва да кажа, че това е едно изключително динамично председателство. На второ място - да покажем и едно ново лице на България. България е една динамична страна - България със своето предприемачество и със своите усилия в областта на дигиталното“, каза Уручев.

В представянето се включи и министърът на Българското председателство Лиляна Павлова.

„За нас това е една добра възможност да покажем България, да представим България като възможности - тя да бъде един IT хъб, бих го нарекла, на Европа, защо не и Балканите, където младите хора да могат да работят, да се развиват, IT хъб, в който развиваме StartUp компании, иновации, подкрепяме предприемачеството и всичко това пречупено през възможностите, които създаваме и като икономика и като инфраструктура“, каза Павлова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44