Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция отдава последна почит на жандармериста, загинал в терористичната атака в Треб

| обновено на 28.03.18 в 13:54
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Цялата френска политическа класа и стотици граждани се събраха в почетния двор на Дома на инвалидите, за да се поклонят пред своя национален герой - жандармериста Арно Белтрам, който пожертва живота си в терористичния акт в Треб.

Кортежът с тленните останки на загиналия служител на реда беше съпроводен от хиляди французи, излезли в центъра на Париж въпреки дъжда.

Президентът Еманюел Макрон участва в официалната церемония, отреждана единствено за личности с изключителен принос за Франция. На възпоминанието дойдоха и семействата на другите три жертви на нападението в петък.

Това е и първата церемония, на която президентът Макрон се изказва като държавен глава след терористичен акт. Загиналият жандармерист е провъзгласен посмъртно за командор на Почетния легион на Франция.  Междувременно полицията продължи ареста на партньорката на ликвидирания нападател, която е проявила силен радикално ислямистки уклон.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44