Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все повече пада възрастта на извършителите на престъпления в Пазарджик

В Пазарджик двойно са се увеличили децата, които извършват престъпления за първи път. Специалистите отчитат спад на възрастовата граница, защото все по-често противообществените прояви се извършват от 10-11-годишни деца. По-голямата част от тях са оставени за отглеждане на роднини, тъй като родителите им работят в чужбина. В по-малките населени места цели поколения родители работят зад граница, като оставят децата си тук.

Тревожната тенденция се задълбочава, твърди Бисерка Трайкова, секретар на Общинската комисия за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни:

"Ние работим с един основен контингент, при който родителите липсват. Децата са поверени на баби и дядовци, а понякога са оставени и сами на себе си. Все повече са такива деца".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Невена Петрова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44