Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служителите в здравните инспекции остават в готовност за протести

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Служителите на Регионалните здравни инспекции (РЗИ) в страната остават в протестна готовност, след като днес те получиха заплати, но без обещаното от Министерството на здравеопазването 18-процентно увеличение.

Главният директор в дирекция "Медицински дейности" към РЗИ-Добрич Диана Тодорова заяви, че широко коментираните 18% увеличение, всъщност за повечето от нейните колеги са едва 10:

"Това прави от 50 до 70 лева. Тези 18% бяха прости за заблуда на противника ли, как грубо да го кажа. Имаме липса и на кадри, и на финанси, и отвсякъде имаме липси."

По тази причина в момента тече организация на национален протест на здравните служители в София. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44