Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима са задържани за обира на инкасо автомобил в Плевен

При нападението е пострадал един от охранителите на хипермаркета, при който бяха откраднати над 200 хил. лева

| обновено на 29.03.18 в 16:47
Снимка: БГНЕС

Четирима са задържани за обира на инкасо автомобил в Плевен, при който бяха откраднати над 200 хиляди лева, съобщиха от Окръжната прокуратура в града.

Обвинението ще поиска те да останат в ареста за 72 часа. Очаква се да им бъде повдигнато обвинение за квалифициран грабеж в особено големи размери.

Работи се по версии за съпричастност на четиримата в други обири.

Претърсват се жилища в Плевен, които задържаните са обитавали. В едно от тях е открита част от откраднатата сума, както и голям боен арсенал, част от който е незаконно притежаван.

Нападението е извършено около 19.30 часа в сряда пред магазина на "Кауфланд". Говорителят на прокуратурата Рени Кирилова обясни, че парите са отнети от охранителите на фирма "ВИП Секюрити" със сила. При нападението е пострадал един от охранителите на хипермаркета. Нападателите са издебнали охранителите в момент, в който са прибирали пари от един от магазините. Престъпниците са ударили един от охранителите, изтикали са го навън от микробуса, след което са влезли и са избягали с лекотоварния автомобил и с парите, които са били в него.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44